2017. december 1., péntek

Téli tervek

Beköszöntött a december és vele együtt a tél.Télen sem akarunk kalandok nélkül maradni és remélhetőleg nem is fogunk.Meg is próbáltunk hát valamiféle tervet kovácsolni télire ami természetesen nagyon képlékeny még,de valami elképzelés mégis kell az induláshoz.
Téli tervünk minimálisan hat túra megtétele,ebből legalább kettő nagy bakancslistás túra kell,hogy legyen.A siker persze sok-sok mindentől függ,de azon vagyunk természetesen,hogy terveinkből minél több minden megvalósuljon.Tavaly és a tavalyelötti télen is öt-öt túrát sikerült megvalósítani,így talán merésznek tűnik most a hattal való próbálkozás,de hátha...

Tatabánya felett a hegyen
A két bakancslistás túra tervünk közül az első még a 2017-es év utolsó bakancsos túrája lehet remélhetőleg.Mégpedig a Gerecsébe Tatabánya fölé.A híres Turul szobrot a Szelim Barlangot és a Ranzinger-kilátót szeretnénk megnézni elsősorban.December lévén hamar sötétedik,így nem most akarunk táv rekordot dönteni.Úgy tervezzük 10-12km-nél most többet nem akarunk menni.Szeretnénk ezt a túrát decmber 21.-31. között megejteni.Hogy sikerül-e sokmindentől függ.

Szelim barlang
Másik bakancslistás túránk viszont már alighanem az újév első bakancsos túrája lehet.Reményeink szerint a Budai-hegységbe vezet majd ahol a Nagy-Szénásra szeretnénk felmenni.A jövő évi bakancslistás túra még tervezés alatt van,valószinű még szilveszter előtt elkészül a végleges terv,minden valószinüség szerint ez lesz a 18-as év első nagy túrája.Solymárról fog indulni érinteni fogja az Antal-árkot majd onnan megy fel a Nagy-Szénásra.Majd Nagykovácsiban zárulhat a túra amelyre januárban kerülhet sor.
Ha minden klappol akkor lehet még egy bakancslistás túra a télen,mégpedig februárban.
Az,hogy hova még nincs megtervezve.A Velencei-hegységbe akartunk menni eredetileg az új kilátót megnézni Velence közelében.Ám a kilátót a mai napig nem adták még át,így míg ez nem valósul meg addig ezt a túrát nem ejtjük meg.Döntés ez ügyben december végén.

Nagy-Szénás
Környékbeli túráinkat illetően,régóta várat magára a Paksról kiinduló és Vajtára érkező túra,valamint a Vajtáról kiinduló és Alapra induló túra a Dél-Mezőföldön.Bár ezek már komolyabb távolságú túrák,nem biztos,hogy a tél a legmegfelelőbb időszak ezek megtételére.Majd meglátjuk.Esélyes lehet még egy Kisapostagról induló túra amely Dunaföldvárra vezethet,ez közelsége miatt könnyen megvalósítható.A Tolnai-hegyhát felfedezését is szeretnénk tovább folytatni,erre ugyan esélyesebb a tavasz,de sose tudni,előfordulhat egy rövidebb téli túra is ide.

Hó a Mezőföldi erdőben
Van még a tarsolyban egy helyi túra is,amolyan hiány pótlásként.Dunaújvárosban térnénk vissza a Csövek-völgyébe,amely inkább érdekesebb mint szép.Voltunk már itt,de még nincs innen egy jobb minőségű videónk,így bármikor előfordulhat a tél folyamán,hogy lenézünk ide.Nincs messze talán 5km-re,így megvalósitása igencsak esélyes.
Amennyiben havas telünk lesz,úgy megnézzük még milyen hóban a Rácalmási-sziget is.Sok videónk,képünk van már onnan,de havas még nincs.Biztos szép lehet olyankor,ha lesz rá mód megnézzük.

A kép illusztráció,de valami hasonló a Csövek-völgye is
Hát ezek most a tél tervei.Az,hogy mi valósul meg belölük mint írtam sok dologtól függhet.Nagyon elégedettek lennék hat túrával,de talán még öttel is.Annál kevesebbel viszont nem.Természetesen a tervek bármikor változhatnak,de azon vagyunk,hogy ne változzanak.Tartsatok velünk ha virtuálisan is,a télen!

Dunaföldvár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése