2023. július 26., szerda

Túráink halála?

 Nem tudom hányan követnek,követ-e egyáltalán bárki is?Mondjuk a you tuben igen,ott követnek páran.Végül is a dolog szempontjából nincs oly nagy jelentősése,de aki követ annak nyilván feltűnt,hogy egyre kevesebb a túrabeszámoló,egyre kevesebb a túrafilm.Alaposan beritkultunk,pedig ha csak a két évvel ezelőtti nyárra gondolok,szinte minden hétvégére jutott egy túra.Most nincs így.Egy túráért is vért kell izzadni.Sajnos egyre élhetetlenebb Orbán elnökünk tejjel mézzel folyó kánaánja,csak éppen a középréteg is kezd egyre jobban lemorzsolódni.Legalábbis a középréteg vége,ahová megítélésem szerint mi is tartozunk.Egyre nehezebb a megélhetés Orbánisztánban,ahol a legkisebb hatalommal bíró emberek szemében is csupán eszközök vagyunk,nem emberi lények...

A jó ég tudja csak mikor lesz folytatás...

Ecseteltem már ezt egy-két korábbi bejegyzésemben,de a dolog lényege az,hogy miközben az árak az egekbe szöktek,addig a fizetéseink nem emelkedtek egy fillérrel sem.Közel 40-45%-al kerülnek többe az élelmiszerek a közeli áruházban,a lakbéremet 50%-al megemelték,de a szolgátatások java is emelkedett legalább 10 %-al és már az utazáson is emeltek.Például a hozzánk közeli Mezőfalvára is 500 forintba kerül csak az odaút!Érdekes,hogy a fizetésünkön nem akarnak emelni és amikor szóba hozzuk a dolgot még ők vannak felháborodva...Jó hát én tudom azt amit sokan még nem,hogy a karma mindenkit utolér majd,de ez jelen helyzetünkben rajtunk nem segít...Valaha talán mi is kiváltottunk tetteinkkel a mostani kínlódást...

Ami biztos,hogy sok túra nem várható már az idén..

Szóval miközben a megélhetésért küzdünk rendkivüli nehézségekbe ütközik immár egy-egy túra megvalósítása,hiszen ahogy írtam a szomszéd faluba sem olcsó már kimenni... Sajnos én is és Zolika is pokoli anyagi nehézségekkel küzd,küzdünk.A szomorú az,hogy egyelőre nem is látjuk a kiutat.Így aztán nem tudjuk hogyan tovább.Zolika lélekben már el is engedte az idei évet.Én még nem merem elengedni mert Gergő halála után éppen a meccsek és a túrák tartottak még életben.Annak idején az idióta covid átbaszással és a védettségi kártyával megfosztottak a meccsek örömétől,de akkor ott voltak még a túrák.Most ez a helyzet,a túráktól akar megfosztani.Bár a meccsek jönnek,de oda sem olcsó a belépő.Szóval ha én elengedem ezt a dolgot az felér egy öngyilkossággal...Hogyan tovább?

Túrázni akarsz vagy meghalni?Morgan Freeman után szabadon,egy kicsit átköltve...

Én még mindig bízok benne,hogy valamennyire jobbra fordulnak majd a dolgok.Most fogom lemondani a telefonelőfizetésemet mivel lejárt a hűségem,itt nem kevés pénzt fogok majd meg.De ezzel még Zolikán nem tudok segíteni.Egyedül meg nem éppen a legjobb dolog túrázgatni...Mindent elfogok követni,hogy legyenek azért túrák a jövőben is.Ha nem is egy Mátra vagy Bakony,vagy Mecsek,de legalább itt a környéken járjunk olykor-olykor egyet.Hiszen akad erre is látnivaló és érdekesség.Szomorú,hogy itt tartunk,részben valószínúleg a mi hibánk is,de a velejéig romlott aljas világé is.

Elkéne Gergő segítsége odaátról...

Próbálom a blogomat is életben tartani aminek fő írásai természetesen a túrabeszámolók,de amig az nincs addig is kitalálok majd ide valamit.Ha meg nem jelentkeznék már,akkor feladtam,akkor már meghaladja erőmet a dolog,de talán itt még nem tartunk.Bízunk benne a zavar csak átmeneti...(mondjuk ahhoz képest már tart pár hete).

4 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy nem sokat segítene, de esetleg kitehetnél egy számlaszámot vagy ha lenne valamilyen egyéb módja a túráidhoz való hozzájárulásnak, hátha pár ember, aki megteheti, szívesen adna erre a célra, hogy ne kelljen abbahagynod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi,de nem az a koldulós fajta vagyok.Aki esetleg segítene megtalál így is mint te. Remélem azért még egy-két hónap és talán kijövünk ebből az áldatlan állapotból.

      Törlés
    2. Örömmel láttam, hogy talán javul a helyzet, nagyon drukkolok.

      Törlés
    3. Köszönjük.Egy kicsit talán javult igen.

      Törlés