2019. augusztus 2., péntek

Kezdödő szezon - Előrébb kellene mostmár lépni...

Akkor lassan vége a bajnoki mérközés nélküli heteknek és újra a stadion felé visz majd az utam.A megújult arénában vasárnap augusztus 4-én kezdetét veszi számunkra (a Dunaújváros) is az új idény.Az új idény amit ugye már Gergő nélkül kell,hogy végigéljek,pesze ugye van egy ígéret odaátról,hogy ő most is figyelemmel kíséri majd az eseményeket.
Hát így legyen...

Ugye három éve az NB III.Közép-csoportjának negyedik helyén fejezzük be rendre a bajnokságot amin lassan ideje lenne változtatni és legalább egy kicsit előrébb lépni.
Persze a dolog nem ennyire egyszerű...

A megújult aréna
A tavalyi( 2017/18) szezonban kissé keserű volt a szánk íze azok után,hogy a bajnokság felénél még az élen álltunk.Ennek fényében csalódás volt a negyedik hely.Aztán az elmúlt idényben (2018/19) már bravúrként értékeltük a negyedik helyezést,hiszen meghatárzó játékosok zöme távozott a szezon kezdete előtt.Mi a helyzet most?Most is voltak távozók,ha nem is olyan meghatárózóak mint egy évvel korábban,talán Sándor Tamás és Tóth Tibor távozása lehet kissé fájó,de ha a távozókat nézem,messze nem olyan rossz a helyzet mint tavaly.

Érkező is akadt ha nem is túl sok.Ezek közül kiemelkedik Busa Bence aki Makóról érkezett,ő volt ott a helyi gólkirály,reméljük nálunk is gólerős lesz.Csendes Péter pedig Dabasról jött hozzánk vissza,ő korábban már volt nálunk.
Bár védő,de mégis gólerős.
Rajtuk kivül és érkeztek,de pl. a cserekapus posztra érkező Orczy Kristóf számomra nem tűnt túl meggyőzönek,de csak egy edzőmeccsen láttam védeni,adjuk még meg neki az esélyt,hátha csak egy rossz napja volt...
Edzőnk pedig maradt aki volt:Lörincz Emil.

Remek meccsekből most sem lesz hiány
Többen is és az NB III.-as közösségi csoportban is az egyik esélyesnek tartanak minket.Sokan az első háromba várják a csapatot,de vannak akik úgy vélik első is lehet.Jómagam kissé reálisabban nézve a dolgokat,mindenképpen úgy gondolom,hogy a játékosállományt az edző hozzáértését figyelembe véve,hogy a csapat az első ötben tud majd végezni most is.Első azonban aligha lesz....és akkor térjünk rá a dolog kellemetlenebbik részére itt.Nem olyan rég az egyesület a helyi önkormányzathoz ment anyagi segítségért és támogatásért amit szerencsére meg is kapott.Ám ez azt vetiti elénk,hogy a klub anyagi helyzete nem éppen rózsás... Az összeg pedig a klub egész éves zavartalan münködését hívatott bíztositani,az első helyhez azaz a másodosztályba való feljutáshoz édeskevés...

Egy kis csapatösszetartás - főzés a lelátó alatt
Így tehát szerintem hiú ábránd az első helyben reménykedni,de ne legyen igazam!Viszont mint írtam ideje mostmár előrébb lépni a negyedik helyről,így a személyes elégedettségi célom az a harmadik vagy a második helyezés lenne (és persze az első ha mégis összejönne).Szóval mindenképp dobogóra várom a csapatot,ettől gyengébb helyezés már csalódás lehet.

Persze mindehhez az ellenfeleknek is lesz pár szava.Remek csapatok próbálják majd utunkat állni.Többek között a bivalyerősnek tünő Pécs és Kecskemét,a mindig jó Iváncsa.A velünk nagyjából azonos erőt képviselő Honvéd MFA,az
 FC Dabas vagy az RKSK,de a többieket sem szabad leírni,egy újonc vagy egy kiscsapat is meglepheti a mezőnyt.

Vár az aréna!
Egy biztos:unatkozni nem fogunk.Az NB III rendre jobb mérközéseket és nagyobb izgalmakat hoz mint pl. az NB I. Kezdésként idehaza a megyei riválist az Iváncsát fogadjuk,akiket bármily meglepő,de még soha nem tudtunk megverni!Éppen itt lesz az ideje...

Ugye Gergő halála után felhagytam a meccstúrákkal,azaz az idegenbeli mérközésekre való eljárkálással és bevallom hiányoznak ezek a bulik...így ha tudom egy kicsit felélesztem őket.Bár Gergő nélkül olyan már úgysem lehet,de egy-két helyre ha tudok elmegyek majd.Erre most akad is majd egy komoly esély,hiszen jövő héten 11-én Budapesten a Kelenföld csapatával játszunk,így ahogy régen összekössük a kellemest a hasznossal.Meccs előtt egy kis túra,majd a mérközés megtekintése következhet.Remélem ez összejön.Ezenkivül a fővárosi meccsekre van a legnagyobb esély,hogy eltudok majd menni és persze a közel Iváncsára.

Hát akkor ennyi a személyes beharangozó.Természetesen félévkor és szezon végén összefoglaló ahogy eddig is,valamint ha valami rendkivüli mérközés jön vagy esemény arról beszámolok.Akit meg esetleg még részletesebben érdekel a dolog a közösségi oldalon jelentkezzen hozzánk az NB III.foci csoportba,ott minden infót magkaphat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése