2017. október 1., vasárnap

Alakuló ősz

Egy kis helyi séta volt a mai menű.A Szalki-szigetre mentünk le,sokmindenre kiváncsiak voltunk.Elöször is persze arra,hogy mennyire kezdödött meg az őszi színjáték.Nos megkezdödött!Még van hova fejlödni mondhatnám,de úgy is alakul ez magától.A színelöadás már most a nyitánykor is fantasztikus.Egyszerüen szerintem nincs szebb az őszi természetnél.A sziget is kezdi magára venni az őszi ruhát.Másokat is érdekelhetett ez,hiszen rengetegen voltak odalenn.

Szabadstrand-öböl
Aztán kiváncsiak voltunk a vízállásra is.Apad vagy árad-e a Duna?Két éve ugyanis annyira alacsony volt a Duna vízállása,hogy átlehetett menni száraz lábbal a környék szigetvilágának szigeteire.Felejhetetlen és felülmúlhatatlan volt!Így aztán titkon reménykedtünk abban,hogy elöbb-utóbb újra szerencsénk lesz és nem csak képeket hanem egy vállalható videót is tudnék csinálni az őszi elképesztő szépségű szigeteken.Sok reményt persze nem füztünk hozzá,hisz mintha olyan hireket hallottunk volna,hogy a Duna nem,hogy apad hanem árad és nem is kicsit...arra fent valahol északon.
Mert itt nálunk egyenlöre bizony apad!Na és ha nem jönne áradás akkor bizony pár héten belül átlehetne menni a környék szigeteire még az őszi színjáték idején!
Jó lenne ha összejönne!

Bizony apad!Szemben a környék első szigete
Szóval maga a sziget nagyon szép volt,kellemes őszi sétát lehetett tenni még a nagy tömeg ellenére is.Gondolom a hegyekben az erdők is kezdenek átvedleni és a legszebbik arcukat mutatni a vádoroknak...Hát jövő héten már mi is újra túrázunk ha az időjárás nem szól közbe.Minden kétséget kizáróan számomra ez a legszebb hónap az október!

Körbejártuk a Szalki-sziget északi részét.Sajnos feltünő volt,hogy a horgászok milyen piszkot hagynak maguk után...eddig nekem nem volt bajom velük,de ha ez ilyen népség hát...nem is tudom... Itt sem tudom megérteni,hogy miért kell a szemetet otthagyni...

Gyönyörü ősz
Ennyi volt a mai séta, amire kiváncsiak voltunk arra megkaptuk a választ.
Igyekszünk a következő 4-5 hétvége mindegyikén legalább egy kicsit kimozdulni.A fő irányvonal persze most mint írtam a Pilis-tető.
Mindenkinek ajánlom ugyanezt,ha máshova nem,hát egy könyékbeli parkba menjen el.Hisz az őszi színelöadás szerintem mindenhol fantasztikus...!

A Szalki-szigetről nézve az a bizonyos Első-sziget,ahol már zajlik az előadás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése