2017. október 26., csütörtök

Az élet apró örömei

Nem kellett messze menni,hisz itthon játszottunk.Így túlzás most túráról,meccstúráról írni.Miután az októberből kihoztuk azt amit most lehetőségeink szerint lehetett,túl sok minden már nem maradt...mindesetre a meccsek maradtak.Egy olyan meccset játszottunk amitől aztán nem nagyon jöttünk lázba.Kilátásban volt egy esetleges vereség esélye,de ez nem osztott,nem szorzott.Ez nem bajnoki meccs volt,hanem "csak" egy Magyar kupa 32 közé jutás.Lényegében mindegy volt mi lesz az eredmény,hisz a Magyar kupát aligha mi fogjuk megnyerni.Aztán minden másképp alakult mint ahogy gondoltuk...

Fényárban úszik a dunaújvárosi stadion
Ki tudja miért a dunaújvárosi csapattól valamiért elfordultak a szurkolók... persze nem kis arculcsapás volt,hogy előbb kisetük az NB I.-ből,majd egyből utána az NB II.-ből is.Jelenleg az NB III.-ban szerepelünk,ott viszont az élmezőnyben.Ettől függetlenül a szurkolók mondom elfordultak a csapattól,a legjobb esetben is,jó ha 300-an kijárnak a hazai meccsekre.Mi persze kijárunk és szeretjük a csapatot most is,amely olykor rá is szolgál erre.Szóval egy októberi hétköznap estén a Vasas NB I.-es csapata érkezett hozzánk erre a bizonyos Magyar kupa meccsre,amelynek tétje csupán a legjobb 32 közé kerülés volt.Meglepetésre a meccset a tévé is adta,az M4sport.

Kezdésre készen,a túloldalon jó ha vannak harmincan,itt a mi oldalunkon
talán 200-an,plussz a vendégszektorban vagy 100 Vasas drukker....
Mint írtam benne,volt a meccsben egy esetleges vereség lehetősége,kinézett egy 0-2,vagy akár egy 0-3 is,vagy még nagyobb is.Aztán elkezdödött a meccs és a bajnoki meccseken akadozó újvárosi gépezet,most elkezdett szinte tökéletesen münködni.Csapatunk végig partiban volt a jóval nagyobb nevű ellenfele ellen.Szép támadásokat vezettünk,helyzeteink is voltak.Persze az ellenfélnek is,volt,hogy odaszögeztek minket saját kapunk elé.Aztán egyszer csak megszereztük a vezetést!  1-0 ide!Ki gondolta volna?
Persze ezután a Vasas percei következtek,de a szünetig nem tudtak egyenlíteni!
Vastaps közepette mehetett pihenőre a dunaújvárosi csapat!

Zajlik a meccs,pirosban a mieink
A második félidőt szenzációsan kezdtük.Több veszélyes és szép támadást vezettünk a Vasas kapujára,ám a helyzeteket nem sikerült értékesíteni.Ezekután viszont a Vasas percei következtek.Egész jó volt a meccs!Nagynehezen egy erősen lesgyanús góllal aztán sikerült a Vasasnak egyenlítenie, 1-1 !A gól után ismét kiegyenlítetté vált a játék.Nem úgy tűnt,hogy itt egy NB III-as csapat játszik egy NB I.-essel...Jól játszottunk és fizikailag sem tudtak fölénk kerülni.Ám a percek teltek,ugye kupameccs nem lehet döntetlen...és ha a kilencven perc alatt nincs döntés jön a 2x15 perces hosszabítás... félő volt,hogy azt már nem fogjuk bírni.Akármi is lesz a meccs vége a mieink most aztán minden dicséretet megérdemelnek majd!

Álljuk a sarat
A hajrá percei következtek,nem lanyhult az iram.Nagyon jó volt a meccs!Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek.Nem fáradt el a dunaújvárosi csapat,egyre másra vezette veszélyes támadásait.Egy ponton úgy éreztem inkább a Vasas az aki fáradtabb...de persze veszélyesek voltak ők is.Letelt a rendes játékidő ám a bíró 3perc hosszabbitást mutatott!A mieink támadtak és a csapatkapitány Csehi lövése után az egyik vasasi focistán megpattanó labda a Vasas kapujában kötött ki!Góól! 2-1 ide!Euforéába kerültünk az örömtől,ilyent utoljára 2014-ben a Pécs elleni hazai meccsen a győztes gólunknál éreztünk...Óriási.... de még tartott a meccs,mindenki a bírónak üvöltött már,hogy fújja le...aztán lefújta!Gyöztünk!2-1-re!

Mi támadunk,Csehi feltartózhatatlan...
Egy felejthetetlen estén egy felejthetetlen meccs volt,mégha olyan túl nagy téttel nem is bírt.Kiejtettük a kupából az esélyesebb csapatot és továbbjutottunk!Apró öröm,de az utóbbi időkben nem alakultak túl jól a dolgaink,így ez most jól jött... A csapat pedig messze felülmúlta önmagát.Egyszer sem játszottunk ilyen jól a jelenlegi szezon bajnoki összecsapásain,pedig ha így is tudunk játszani akkor volna esélyünk akár az első helyre is és a visszajutásra az NB II.-be...Óriási élmény volt!
A kupában a következő körben a szintén NB-I.-es Balmazújvárost kaptuk.
Ha érdemes lesz arról is beszámolok itt a blogban.

A győzelem után elfelejtették lekapcsolni a világítást

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése