2024. augusztus 26., hétfő

Ikonikus helyek (2.) - Tündérszikla

 Új sorozatot inditok!Túrázásaink történetének legikonikusabb helyeit veszem sorba,mindenféle logikai sorrend nélkül,ami éppen eszembe jut.Nem magát a helyet mutatom be,hanem az itt megélt élmények,kalandok szemszögéből elevenedik fel maga a hely.A számomra,számunkra így vagy úgy kedves emlékű,vagy bármilyen okból fontossá váló helyek kerülnek ide be.Helyek amik valamiért kedvesebbek,fontosabbak,emlékezetesebbek mint az átlag.A második ilyen hely a Budai-hegység keleti lábánál megbúvó Tündérszikla amelyről már számtalanszor volt szó ebben a blogban.

A Tündérszikla amikor utoljára láttam (2019 tavaszán)

Az első olyan túrák egyike volt az ide vezető túra amelyeket már terv szerinti bakancslista keretein belül valósítottunk meg Gergővel még 2015 végén.Az,hogy hogyan került képbe nem tudom,alighanem véletlen.De mivel véletlenek nincsenek,már ekkor tudatos túlvilági tervezés volt a dolog mögött,hiszen a helynek különös jelentősége lett a jövőben!

A túra ez az első jól sikerült,de úgy vettük,hogy egy a sok közül.Évekre elfelejtettük,majd lassan-lassan újra kezdett kibontakozni egy terv egy ide vezető túráról.De Gergővel már soha többé nem jöttünk el ide.Gergő halálát követő hónapban nagy hidegben és hóban viszont eljutottam ide.Minderről amúgy volt már szó ebben a blogban nem is egyszer.Aztán az volt a meglepő,hogy rá egy és rá két hónapra újra eljutottam ide!

Gergő a sziklánál 2015 végén,lehet már akkor "ide tette" azt az üzenetet?

Mint sikeresen megfejtettük a Tündérszikla hordozta magában Gergő nekem szánt üzenetét a túlvilágról,bármily hihetetlennek tűnik is ez,bizony így volt!Már az is különleges volt,hogy egy helyre három hónap alatt háromszor is eljutok.Ilyen véletlenek nincsenek.Aztán nem kis agyalással utolsó exemmel sikerült megfejtenünk a dolog és a hely nekünk szánt titkát!Erről a történetről és az életem egyik legfurcsább túrájáról ami szintén ide vezetett volt már szó a blogban.Ha érdekel keresd meg,ha nem találod szólj segítek!

A hely így különös jelentőséggel bírt immár.És talán az is fura,hogy aztán többé e sorok írásáig legalábbis nem tértem vissza.Mintha a sikeres "megfejtés" után elvesztette volna jelentőségét a hely,újra egy volt a sok közül.

Jómagam a sziklánál

Persze számomra sosem lesz egy a sok közül és egészen biztosan visszatérek még a misztikus,varázslatos helyre.Talán addigra Gergú újra kiagyal ide egy nekem szánt üzenetet.

Maga a Tündérszikla amúgy egy hát nem is tudom,jó tíz méter magas sziklatömb amelynek megmászása inkább a profik dolga.Mi az egyszerű túrázók inkább lentről csodáljuk a természet eme remekművét.Kellemes jó túrák vezetnek ide és innen is lehet sok irányba menni.

A hely bentragadt a szívembe,hiszen voltam itt Gergővel,voltam itt az  utolsó szerelmemmel,voltak itt érdekes,misztikus csodák és ide vezetett Gergő túlvilági üzenete is.Egy nap még majd egészen biztosan visszatérek!

A szikla azon a napon amikor az a bizonyos legfurcsább túra vezetett ide..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése