2017. február 11., szombat

Meccstúra Fehérvárra

Mert meccsekre is elszoktunk járni,ha kell másik városokba is.
Nem oly rég kedvenc csapatunk a pokolból a mennyekbe jutott (hogy aztán ismét visszajusson a pokolba...) felkerült a nemzeti bajnokság első osztályába.Mivel a labdarúgó szövetség szigorú szabályai nem tették lehetővé,hogy a hazai mérközéseinket a saját stadionunkba játszhassuk,így elkellett menni "haza" Székesfehérvárra az ekkor még létező Sóstói stadionba (mára már lebontották).Külön szurkolói buszok indultak itthonról az "első" hazai mérközésre.Nem állt jól a szénánk hisz újoncként az első két fordulóban idegenben játszottunk és mindkét mérközésünket elveszitettük.Biztunk tehát a pontszerzésben.

A sok nagy csatát megélt egykori Sóstói stadion
Négy busz ment és jó sok autó Dunaújvárosból a mérközésre.Az odaút legszebb pillanata az volt amikor Seregélyesen pisiszünetet tartottunk,Nem semmi látvány volt ahogy a 62-es út mellett 300 ember húgyozik éppen...

A stadionban csak az egyik oldali lelátót nyitották meg számunkra,ez éppen a fő lelátó volt a már sok nagy csatát megért stadionban.Ellenfelünk az akkor még szebb napokat megélt Pápa csapata volt.

Jó volt újra látni a csapatot,hisz a májusi feljutás óta erre nem volt alkalmunk (augusztust írtunk).
Változatos jó iramú meccsen egyszer csak a semmiből megszereztük a vezetést!
Természetesen legnagyobb örömünkre.

Amikor itt voltam mindig ott a szemközti oldalon voltunk
Én amúgy már sokszor jártam ebben a stadionban,olyan meccseken voltam itt mint pl.a hajdani Verebes korszak Videoton-Rába ETO párharca,vagy itt voltam 85-ben amikor a Videoton bejutott az UEFA kupa döntőjébe a Videoton-Zeljeznicar meccsen 30 ezer nézövel együtt.
Itt voltam amikor 4-1-re lemostak minket azon a Videoton-Dunaújváros mérközésen és még sok egyében.Éppen ezért nem fogadtam kitörő örömmel a hírt,hogy a stadiont 2016-ban lebontják...és ugyan épül majd helyette egy modern új stadion,de az már nem lesz ugyanaz...

Időközben csapatunk bekapott egy gólt így az elönyünk odalett a mérközés állása pedig 1-1 -re módosult.

Ekkor még vezettünk
Ennyi is maradt a végeredmény,így ebben a szezonban megszereztük első pontunkat.
A stadiontól pedig búcsút vettünk.Utoljára jártunk/jártam itt.

A visszaút is érdekes volt,Dunaújvárosba érve már alig volt józan ember a buszokon és alig volt csendes szó,mindenki kiabált vagy fenhangon beszélt.És persze most is volt nagy közös húgyozás.

Szurkolói balhé itt most nem volt.Azért is jöttünk el mert Dunaújvárosban ekkor még nem volt kiépítve a stadion villanyvilágitása sem,így Gergőnek ez volt az első villanyfényes meccse,így ez is egy élményt jelentett. (aztán két hónap múlva már nálunk is volt).

Búcsú a Sóstói stadiontól
Ez a szezon aztán nem a legjobban alakult a számunkra bár voltak szép és emlékezetes pillanatok,a szezon végén kiestünk az első osztályból,így amilyen gyorsan jöttünk olyan gyorsan távoztunk is.Ennek ellenére nagyon sok élményt és emléket örzünk ebből az idényből.
Ez volt az egyik.Majd lesz még a blogomban folytatás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése