2023. június 18., vasárnap

Üzenet a szivárványhídon túlról

A kutya az ember legjobb barátja, hű és szerető társa, védelmezője már évszázadok óta. Tudjuk és érezzük a szeretetét. Boldog perceket, órákat, napokat, heteket, hónapokat, éveket töltünk együtt. Bár életük a mienkhez képest igen rövid, biztosak lehetünk benne, hogy e 10-15 éve alatt végig hűségesek lesznek hozzánk és szeretni fognak minket. Ha száz évig élnének, száz évig szeretnének. Ha életük ezer évig tartana, ezer évig lennénk barátok. Minden körülmények között számíthatunk rájuk, mert a kutya az egyetlen olyan élőlény, aki az örökkévalóságig szeretni fog. 

Drága öreg barátom ma négy éve,hogy elindult a messzeségbe.

Mint minden évben,most is megemlékezek róla.Ma ezzel az írással.

12 csodálatos évet tölthettünk együtt...

Kedves Gazdám!

Figyelj most egy kicsit rám! Szeretném megosztani Veled a gondolataimat.

Tudom, hogy Ti, emberek túl elfoglalt és mozgalmas életet éltek. Dolgozni jártok és gyermekeket neveltek. Számomra úgy tűnik, folyton csak rohantok, és közben nem veszitek észre életetek szép és vissza nem hozható pillanatait.

Nézz le rám most a számítógéped mellől! Nézd, itt ülök a lábad mellett. Végre észrevettél és rám emelted a tekinteted… ó, már annyira vártam! Észrevetted, hogy szemeim kissé már homályosak és egy-két ősz szőrszálam is van már? Tudod, mindez a korommal jár.

Most egymás szemébe nézünk és pillantásunk összefonódik. Látom, rám mosolyogsz. Szeretem, mert szeretetet látok a szemedben. És Te mit látsz az enyémben? Látod benne a lényem? Látod lelkem lüktető belsejét, mellyel annyira szeretlek, mint senki mást a világon? Látod a lényem, mely egy egyszerű pillanatért cserébe megbocsájtja minden korábbi hibád és rossz cselekedetedet?

Mindig is a barátom leszel és szívemben örökké itt vagy!

Lassíts, ha csak pár percre is és légy velem. Ez minden, amit kérek. Tudom, hogy oly sokszor elszomorítanak Téged azok a szavak, melyeket más kutyák elmúlásáról olvasol azon a képernyőn. Tudom, néha nagyon fiatalon halunk meg (kell meghalnunk) és ó, jaj, annyira gyorsan, néha pedig annyira hirtelen, hogy majd megszakad a szíved.

Néha a szemed láttára öregszünk meg lassan, de talán észre sem veszed és nem is fogod fel egészen addig, míg életünk legvégére el nem érünk és elsötétülő szemeinkkel utoljára Rád nem pillantunk. Az irántad érzett szeretetet még akkor is kiolvashatod a szememből, hiszen az mindig ott volt, ott van és ott lesz, még akkor is, ha már hosszú álomra hajtom a fejem és a Szivárványhídon át eltávozom egy másik világba. Utána már nem lehetek Veled, sem holnap, sem holnapután és nem lehetek Veled a következő héten sem.

Tudom, hogy fájdalmas lesz, és egy nap, ha majd a könnyeidet törölgeted – úgy, mint azon emberek, akiknek mély bánat tölti meg a lelkét -, dühös leszel magadra azért, hogy nem töltöttél „csak még egy napot” el velem.

Most mikor annyian bántanak,nagyon nagy szükségem lenne arra a szeretetre amit te adtál!

A kutyád vagyok, és nagyon szeretlek. És tudom, hogy Te is szeretsz engem. MI MOST VAGYUNK EGYÜTT! Szóval… gyere, ülj le mellém, ide a földre és nézz a szemembe. Mit látsz?

Ha mélyen és elég erősen nézel a szemembe, beszélgetni fogunk, TE és ÉN, SZÍV a SZÍVHEZ! Ne falkavezérként vagy oktatóként gyere… csak úgy, egyszerűen, mint egy élő lélek.

Simogass meg, nézzünk egymás szemébe és beszélgessünk. Elmondhatom Neked, mennyire jó szórakozás volt elkapni a frizbit a parkban és Te is elmondhatsz valami izgalmasat magadról vagy az életedről.

Mikor úgy döntöttél, hogy a családodba fogadsz, szeretted volna egy baráttal megosztani az életed, valakivel, aki teljesen más, mint Te. És most ITT VAGYOK.

A kutyád vagyok és én is élek. Vannak érzéseim, fizikai érzékeim és ismerem a különbséget a lényünk és a lelkünk között. Nem úgy gondolok Rád, mintha egy „két lábon járó kutyára” – tudom, hogy „ember vagy” és minden hibáddal együtt a végtelenségig SZERETLEK!

Gyere, ülj le mellém, ide a padlóra. Ülj mellém egy kicsit, gyere az én világomba és hagyd az időt lassabban folyni, ha csak 15 percre is! Nézz mélyen a szemembe és suttogj halkan a fülembe!

Beszélj a szíveddel, beszélj a lelkeddel, hogy megismerhessem az igazi éned. Lehet, hogy nincs holnap és AZ ÉLET… ó, annyira RÖVID.

Szóval, kérlek, gyere ülj mellém most, hagy osszuk meg az értékes pillanatokat egymással! És ne felejtsd:

ÖRÖKKÉ SZERETLEK!

A KUTYÁD

Bízom benne,hogy számotokra is van folytatás!

A kutyák a társaságukat, a hűségüket, a hálájukat és a szeretetüket adják az embereknek, mosolyt és örömet hozva ezzel az életünkbe. Hű társainkat pedig meg kell becsülnünk, nemcsak tőlük kell elvárnunk a szeretetet és az odaadást, de nekünk is adnunk kell nekik bőven a szeretetünkből, a gondoskodásunkból és az időnkből. A szeretet szeretetet szül, ahogy a mondás tartja. Egy szeretetteljes kapcsolat kétirányú elkötelezettség. A kutyád bízik benne, hogy visszakapja Tőled a szeretetet. Ne hagy Őt csalódni! Szánj időt a kutyádra is, úgy mint a családtagjaidra és szeresd őt mindenkor!

Kis fekete szörmókom...

Azon a nyári kedd reggelen mentél el...a kedd amúgy is egy átkozott nap az én családom életében,sokan ezen a napon távoztak... Utolsó mozdulatot az volt a szenvedéseket követően,hogy kinyújtottad a mancsaid és mire visszaértek alaphelyzetbe,te már útra keltél a szivárványhídon.Sohasem felejtek el,örökre itt vagy a szívemben és ahogy Gergő esetében itt is hiszem,hogy egy-egy következő életben még kapunk újra időt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése