2019. április 19., péntek

Bajban a mézeskalács házikó?

Pécsváradtól északra található kis házikó a Somogyi út komlós-völgyi hajtűkanyarjában. A piros+ jelzés a ház mellett vezet. 1975-ben Scholtz Péter erdőmérnök tervezte és Ilijin Petar vajdasági ácsmester építette. A ház kőből épült, vörös pala teteje van. Hangulatos erdei pihenőhely sok erre járó túrázó kedvence.Mondhatni a mecseki túrák egyik ikonikus helye.

A kis mézekalács házikó kilépve a mesékből...
Ám nem érkeznek mostanság túl jó hírek kedvenc hegységemből a Mecsekből.Gondoljunk csak a közelmúltban leégett Betyár tanyára (igaz időközben a Máré vár viszont kinyit - ez viszont jó hír).Belépve ma a legismertebb közösségi oldalra,szembe köszönt az egyik mecseki oldal megosztása,amelyben a kis házikóért aggódtak.Való igaz a házikó állapota rohamosan romlik...Távolról nézve persze úgy tűnik semmi gond vele,ám érdemes megnézni a közelebbről készült képeket.

Nincs minden rendben...
Itt már látható,hogy a kis épület állaga,állapota hogyan is kezd romlani.Talán nem késő még,talán időben jött ez a figyelmeztetés,talán valaki illetékesnek csak feltűnik...Nagyon nagy kár lenne a Betyár tanya után a Mecsek egy másik ikonikus helyét elvesziteni.Hisz sokunk kedvence ez a kis házikó.Vasárnap éppen itt a környéken fogunk túrázni,bár ezt a helyet most nem érinti a túránk.Gondolatban majd azért elmondok egy imát érte...

Talán időben érkezett a figyelemfelkeltés

1 megjegyzés:

  1. Valóban kár, hogy nincs aki gondozza! Az ilyen és hasonló épületeket meg kellene őrizni az utókor számára.

    VálaszTörlés