2018. szeptember 1., szombat

Őszi tervek

Hát akkor a mai nappal kezdetét veszi az őszi túraidény.Az ősz amely szerintem a legklasszabb,legcsodálatosabb évszak,amely leginkább kedvez a túrázásoknak.Október utolsó és november első napjai pedig az év legcsodálatosabb időszakát hozza.Az őszi színjáték és az elmúlás látványa a természet legszebb látnivalóvalója!Reméljük hamarosan véget ér a két hónapja tartó nyári kánikula és valóban kezdetét vehetik az őszi kalandok.
Idén őszre beleszeretnénk csapni a lecsóba,hiszen úgy tervezem,hogy kilenc(!) túráig meg sem állnánk ebben a csodálatos évszakban.Persze sokmindentől függ a dolog,de ezegyszer merjünk már nagyot álmodozni!
Nézzük meg a terveket!

Az ősz szépségeire nincsenek szavak...
Természetesen a legfontosabb,hogy a három nagy bakancslistás túra összejöjjön.Szeptemberben szeretnénk megvalósítani a már hónapok óta húzodó Pilis projektet.A Pilis-tetőt másznánk meg végre valahára,valószinűleg egy Pilissszentkeresztről induló körtúra keretében.Ezt a túrát szeretnénk két héten,de legrosszabb esetben három héten belül megvalósítani.

Októberben jönne az utóbbi évek legextrémebb túrája amely a Visegrádi-hegységi Salabasina-árokba vezetne.A várhatóan rendkivül nehéz túrát még az is neheziti,hogy ide nem vezetnek jelzett turistaútak,nekünk kell majd ott lenni a szeren és odatalálni.Kiváncsian várom hogyan szerepelünk majd itt.

Novemberben túramódosítást hajtottunk végre mint ahogy azt jeleztem is korábban.A Baglyas-hegyre mennénk a Bakonyban.Ez az a hegy amelybe beleszerelmeskedtünk Eplényből hazafelé jövet.

A Baglyas-hegy
Környékbeli túrákat illetően,idén úgy tervezzük,hogy az Adonyi-szigeten néznénk meg az őszi finálét október utolsó napjainak valamelyikén.

Újra szeretnénk végigcsinálni az Egyenesen át túrát.Tavaly ez egy nagyon sikeres túra volt amely Nagyvenyimről vezettt Perkátára a rendkivüli szépségű mélykúti erdőn át.Viszont erre a túrára csak akkor megyünk ha legalább ketten eljönnek velünk.Szeretnénk megmutatni,hogy a közelben is vannak frankó helyek.

Szemezünk nagyon a Tolna-hegyháttal is,idén eddig sajna nem tudtunk ide eljönni.Egy őszi túra itt is pazar lehet.

Aztán Ercsinél akarunk átmenni révvel a Csepel-szigetre és onnan legalább Szigetszentmiklósig eljutni az Emese parkba.

Valamint a szintén hónapok/évek óta huzodó Paks-Vajta túra is benne van a képben.

A Dunántúla királya: a Pilis-tető
Helyi túrákat illetően.hamarosan szeretnénk lemenni a környék szigeteire addig amig alacsony a Duna vízállása és átlehet menni rájuk.Bár úgy hallom,egész összel alacsony vízállás várható.

Más helyi túrát nem tervezünk,de mindig benne lehet a pakliban valami.Hirtelen ötlet is dönthet ezekről menetközben.

Meccstúrákat illetően,benne van egy meccstúra Paksra a közeljövöben.Más aztán e téren nem igazán fog beleférni a dologba,mert nem játszunk olyan városok csapatával ami könnyen elérhető.Talán majd Pécs,de ez viszont már átnyúlik a téli időszakra.

A Salabasina-árok
Na.Hát ezek a tervek őszre dióhéjban,azthiszem gazdag a kínálat.Sok-sok mindetől függ persze mit tudunk megvalósítani belölük,de ezúttal komolyabb esély mutatkozik erre is.

Na és a legfontosabb,idén már szeretném végre megvalósítani a Sándor emléktúrát a Mecsekben,az őszi iskolai szünet idején.

Egy biztos az év három legtutibb hónapja következik.
Azt a szépséget amit az ősz ígér egyszerüen nem szabad kihagyni!

Túrára fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése