2018. július 17., kedd

Megújult a Kőlyuki fahíd

Szerencsére minden híroldal követését leállítottam a facebookon,így megkímélve magam a sok szarságtól és a sok negatívumtól.Ám a természettel,túrázásokkal foglalkozó oldalak követését a duplájára emeltem,jó az amikor az ember belép a közösségi oldalra és nem a sok faszság fogadja,hanem valami szép tájkép,vagy valami természeti hír ami pozítiv energiákkal tölt fel.Ha nem hiszed próbáld ki!
Így akadtam ma este munka után egy számomra igazán örvendetes hírre.
A közelmúltban jártunk a mecseki Nagy-Mély-völgyben ahol érintettük a Kőlyuki fahídat.Tanúsíhatom ramaty állapotban volt.Most azonban felújították!
A hírt a Mecsekerdő Zrt.oldalán láttam meg,ezt most változtatás nélkül leközlöm én is.


A Nagy-Mély-völgyben található híd állapota már nem tette lehetővé a biztonságos átkelést, felújítására az idei nyár elején került sor a Mecsekerdő jóvoltából.

A Tripammer-fa – Meleg-mányi-völgy – Nagy-Mély-völgy háromszög kiemelten fontos, természetjárás szempontjából frekventált területnek számít, közkedvelt a baranyai turisták körében, ám a távolabbról érkezők is az elsők között keresik fel, hisz csodálatos természeti értékeket, szépségeket kínál.
A Kőlyuki barlang közelében található hídon országos jelentőségű turistaútvonalak is áthaladnak (Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kék Túra, Dél-dunántúli Piros Túra), a fahíd azonban ráboruló fáktól több alkalommal megsérült, emellett az időjárás okozta elhasználódás következtében balesetveszélyes állapotba került.
2018 júniusában ezért a Mecsekerdő Zrt. Árpádtetői Erdészete a hidat teljes hosszában megújította. A stabil alépítményen a járófelület és a korlátok – a folyamatos áthaladás biztosítása mellett – szakaszosan lettek kicserélve. A tölgyfából újjáépült híd ismét biztonságos és környezetéhez méltó módon várja a kirándulókat és az Erdei Vándortáborok csoportjait.
A Mecsekerdő Zrt. állmi erdőgazdálkodóként a közjóléti infrastruktúra - kiránduló- és pihenőhelyek, kilátók, tanösvények, erdei vasút, erdészeti erdei iskolák - létesítésével és fenntartásával igyekszik megteremteni a kulturált erdei kikapcsolódás és ismeretszerzés lehetőségeit. Ezt a feladatot saját erőforrásaiból és többek között a Mecsek Egyesület, és a Természetjáró Szövetség támogatójaként is igyekszik ellátni.

Nos,mit lehet ehhez hozzátenni?
Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése