2018. június 4., hétfő

Szezonvég - A reményvesztés szezonja

Hát véget ért az NB III. 2017/18 évi szezonja.Egy minden tekintetben veleéjig kiélezett és izgalmas szezonon vagyunk túl.Ugye úgy kezdtük a szezont,hogy az mondtuk: a negyedik hellyel elégedettek lennénk,ha megismétlödne a tavalyi eredmény az már nem lenne rossz..
Nos negyedikek lettünk.
Egy szavunk nem lehet.
Mielött belemerülnénk nézzük meg a végeredményt,azaz a tabellát:

Az NB III.Közép-csoportjának végeredménye
A bajnokság felénél ősszel november végén az első helyen álltunk.Akkor már hetek óta ki sem kaptunk,sőt gólt is mindössze egyet.Talán még soha nem vártuk ennyire a tavaszi szezon kezdetét.Számoltuk vissza a napokat,mikor kezdödik már márciusban a szezon.Óriási izgalmakat ígért a bajnokság.Lettek is óriási izgalmak,de nem egészen úgy ahogy azt mi szerettük volna....

Már a téli felkészülési mérközéseken éreztem,mintha valami nem lenne kerek.Csak edzömérközések voltak ezek,de sorra jöttek a vereségek,de úgy voltam vele,jó hát ez csak edzőmeccs,jelentösége végül is nincs.Meg azért becsúszott egy-egy győzelem is.

Aztán elérkezett a bajnokság rajtja március elején,ám az időjárás miatt elkellett halasztani az első fordulót,sőt nekünk a második is elmaradt.Ezért csak az eredeti időponthoz később,két hétre kezdödött el a várva várt szezon.
Alighanem ennek is volt jelentősége aztán...

Még novemberben a csapattól kapott mezek ávétele
Az első meccsre így éppen a szülinapomon került sor.Nagyon jól kezdtünk,hisz hamar két gólós előnyre tettünk szert.Nem gondoltuk,hogy 2-2 lesz a végeredmény...
Itt megint éreztem,hogy valami nem kerek.Le is kerültünk az első helyről,ahova aztán a tavasz folyamán már nem is tudtunk visszakerülni.
Jöttek a rangadók és jöttek a vereségek...
Kezdtek elszállni a reményeink.Két rangadó hazai pályán mindkettő 3-1-es vereséggel.Ekkor már tudtam ebből nem lesz első hely.Jött egy-két győzelem,főleg idegenben,ami gyógyír volt a sebekre,de kezdtünk távolodni az első,majd a második és aztán a harmadik helytől is.
Mi ugyan hóban,fagyban,kánikulában is kitartottunk a csapat mellett,kimentünk minden hazai meccsre és egy idegenbelire is elmentünk a tavasz folyamán.

Volt,hogy fáztunk és nem csak a hideg miatt..
Újabb váratlan vereségek is becsúsztak nálunk gyengébbnek tartott csapatoktól is és elvesztettünk egy újabb rangadót,ezúttal Pécsen.A tavasz első hazai győzelmére is meglehetősen sokat kellett várni,hiszen az csak május ötödikén született meg.
Az elöttünk lévő csapatok meg szép lassan elhúztak tőlünk és egy igazán izgalmas bajnokságot hoztak össze.Fájó volt,hogy mi ebbe már nem szóltunk bele.A parádés őszi szezon után kissé csalódottak voltunk,nem egészen ezt vártuk...

Mindig szurkolunk!
Aztán úgy alakult,hogy az utolsó hazai meccsre nem tudtunk kimenni.Kár érte,mert ekkor játszott legjobban a csapat és nyert 7-0-ra,de ez már csak amolyan szépségtapasz volt.
A csapat tehát a negyedik helyen végzett,amivel mondom elégedetlenek nem lehetünk,de az őszi szezon fényében ez egy kicsit csalódás.
Hogy mi volt a visszaesés oka,azt nem az én tisztem megítélni,külömben sem akarok baromságokat mondani ami aztán lehet nem is úgy van.
A szezon június 3.-án véget ért.

Mi mindig ot vagyunk,a nagyobb baj az,hogy mögöttünk alig vannak...
Korai a következő szezonról beszélni,annál is inkább mivel még nem teljes a mezőny.
Június első felében válik teljessé,a csoport beosztás és a sorsolás pedig júliusban várható.Az új szezon kezdete meg ha jól tudom augusztus 11.-én.Kicsivel több mint két hónapot kell rá várni.Könnyebb lesz kiböjtölni,hisz nyakunkon a világbajnokság.
Hogy mit hozhat majd az új szezon?Erről is még korai beszélni.A csapatban is lesznek változások,lesznek távozók és érkezők is.Sok függ majd a csoportbeosztástól,a sorsolástól.Az viszont biztosnak tűnik,hogy a mostaninál is erősebb mezőny gyülik majd össze,ami persze nem kis izgalmakat ígér.
Reméljük,hogy helyt tudunk majd állni a következő szezonban is.

Egy időre kialszanak a stadion lámpái...
A meccstúrákat is csak akkor tudjuk elkezdeni tervezni ha már ismert lesz a beosztás és a sorsolás.Valószinüleg újra a Közép-csoportba kerülhetünk (persze ez nem százszázalék),ahol majd lesznek olyan helyszínek ahová eltudunk akár tömegközlekedéssel is könnyen menni.A mostani szezonban háromszor voltunk összesen idegenben,ezt a következöben is szeretnénk megvalósitani.Persze sok függ attól is hogyan szerepelünk,megéri-e majd költeni ezekre.Majd meglátjuk.
Hát ez volt akkor a 2017/18-as idény,folytatás augusztusban.
Az esélyeket majd a szezonkezdet előtt tárgyaljuk ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése