2018. június 17., vasárnap

Medveinvázió - de inkább meneküljetek innen macik!

Rengeteg hír és sajnos álhír is napvilágot látott a napokban egy Magyarországon koborló medvéről,sőt amint ehhez a bejegyzéshez segítségeket kerestem már nem is egyről...Medvét láttak Füzesabonyba,a Bükkbe,Somokőújfalunál,Abonyba,Miskolcon és a Sajó mentén is.Tény,hogy van itt legalább egy medve,hisz azt a minap be is fogták,de aztán szerencsére el is engedték.A medvék nem ismernek határokat,Szlovákia felöl könnyü szerrel bejöhettek az országba.Vajon ez csak egy-két eltévedt maci,vagy készülhetünk egy esetleges invázióra?

Rossz helyre jöttél maci
A legkülöbbféle hírek jutottak el hozzám is,utcákon rohangáló,iskolába is bemenő medvéről,kerteket végigpáztázókról stb.Kissé kezdik a félelmet belerakni az emberekbe.Egy valami biztos: a Magyarországra betévedő medve vagy medvék eddig senkit sem bántottak...A helyzet az,hogy ez a sok hír és álhír egyre inkább ellenük hangolja a közhangulatot,és félek,hogy elöbb-utóbb az lesz a vége hogy agyonlövik a macit...

A minap az Alföldig eljutó medvét altató lövedékkel sikerült befogni.az állatot a szegedi vadasparkba vitték,majd nem sokkal ezután kivitték a Bükk legmélyére,jeladóval ellátva.

Most olvastam az egyik hírben,hogy Miskolc utcáin egy medve szaladgált amelyen nem volt jeladó,így arra következtetnek,hogy ez nem azonos az Alföldig eljutó medvével,ami azt jelenti,hogy legalább ketten vannak!

A maci befogása
Az Alföldön befogott medvével kapcsolatban a szakértök aztmondták nem volt agresszív.... és valószinüleg a többi sem lehet az.Persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy most akkor hú de vágyok egy személyes találkozásra velük...

Na de egy olyan országban ahol nem szokás medvéket látni,ahol egy végsőkig lebutitott társadalom a legkisebb álhírre is elképesztő végletekig képes reagálni,mennyi esélye lehet ezeknek a mackóknak az élethez?

Ha tehetném és beszélgetni tudnék ezekkel a medvékkel,azt tanácsolnám,hogy igyekezzenek visszamenni a Tátra biztonságos erdeibe,el innen jó messzire.
El ettől a fertötől amely ha nem vigyáznak rövidesen elpusztitja őket...

Vigyázz magadra maci!
Benne van a pakliban mint mindenhol ahol medvék élnek,egy medvetámadás lehetősége.Vajon ez a lebutitott társadalom hogyan fogja ezt lereagálni?

Erdélyi ismeröseim mesélték,hogy odakint napi szinten látnak medvéket,nem messze szaladgálnak el a házaktól.Nem törödnek az emberekkel,nem bántják azokat.
Persze ettől a medve még egy veszélyes ragadozó.
Csak remélni tudom,hogy ez az egész nem fajul el odáig,hogy agyonlöje valaki őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése