2018. június 2., szombat

Elérhetjük-e Rómát?

Az egész olyan öt-hat évvel ezelőtt kezdödött amikor is fokozottan elkezdett érdekelni a tenisz.Az évek alatt ez lett a kedvenc sportágam,főleg a női ága ahol megannyi szépség ütögetni a labdát.Sok-sok kedvenc nőtte ki magát az elmúlt években.Szerencsére töménytelen mennyiségú tenisztorna van egy évben a négy nagy Grand Slamen kivül,így a sportág szerelmesei nem unatkozhatnak,főleg úgy,hogy a legtöbbet adja is a tv.
Magyarország is rendez már tenisztornákat hisz februárban nöi,áprilisban férfi 250-es verseny teszi tiszteletét Budapesten.Ezekre idén sikerült is eljutnunk.
Persze ezekre a tornákra nem a legnagyobb sztárok jönnek el,fogalmazzunk úgy a második vonal.Azért köztük is akadnak sztárok.Jó volt látni olyan hírességet idén élőben mint Sabine Lisicki,vagy Dominika Cibulkova,vagy a fiúk közül Andrea Seppi.
Ám a legnagyobb kedvenceink Svitolina,Sharapova vagy Nadal valószinüleg soha nem jön el Magyarországra.Legalábbis a kis 250-es tornákra biztos,hogy nem...

Colosseum Róma - Vajon álom marad-e,vagy valóra válhat-e majd....?
Mit ad isten az egyik legnagyobb cimborám is nagy teniszrajongó.Vele voltunk a budapesti tornákon is.Napi szinten beszélünk a teniszről.

Rómában is zajlik egy tenisztorna,komolyabb mint Budapesten.Itt egyszerre van a férfi és a női ág is.Na és ide már bizony ellátogatnak a legnagyobb sztárok.
Az olasz fővárosban ezt a tornát minden év május közepe után rendezik meg.

Egyik kedves ismerösöm pedig több nyelven beszél.Már réges rég óta felajánlotta segítségét ha ezzel kapcsolatosan kell valami.

Hogy kapcsolodik össze ez a három látszólag egymástól teljesen független dolog?
Elmesélem.Viccböl kezdtünk el beszélgetni a cimborámmal,milyen jó lenne kimenni valahova valamelyik külföldi városba.Stuttgartra gondoltunk eleinte ahol a Porsche kupát tudnánk megnézni.Aztán teltek a napok,egyik torna jött a másik után.Róma következett.
Valahogy látszodótt,hogy más mint a többi.Szipatikusabbak a pályák,jobb a körités.Valahogy jobbnak tünő az egész.Így letettünk Stuttgartról és átnyargaltunk Rómára.Persze még mindig csak hülyéskedve,hogy milyen jó lenne egyszer kimenni oda.
Addig-addig beszéltünk róla,míg eljutottunk arra a szinte,hogy akkor belekéne vágni komolyan....

Spanyol lépcsö az olaszoknál.Magyarként eljuthaok-e ide?
Mi nem vagyunk azok a nagypénzes mümájerek akiknek egy ilyen kirándulás egy csettintésből megvan.Elkezdtünk hát komolyabban agyalni,hogyan lehetne megvalósitani ezt az egészet.Próbáltunk egy gyors költségvetést csinálni.Ha négy napra mennénk,az első és az utolsó az utazással telne.A másodikon mennénk a tornára a harmadikon meg egy városnézésre.Vagy forditva,tudván,hogy melyik nap játszanának a kedvenceink.Próbáltunk mindent összeszámolni.Ahhoz,hogy jól érezzük magunkat a négy napban kellene nagyjából koponyánként kb.300 euró.Az 320-as árfolyammal számolva közel százezer forint.Egy évünk lenne rá,hogy összeszedjük ezt a pénzt,hisz 2019 májusában mennénk.

Merj nagyot álmodni mondhatnánk.
Ezt a 300 eurót autóval való mennéssel számoltuk.
Itt jött a képbe az egyik kedves hölgy ismerösöm aki több nyelven is beszél.

A Római teniszcentrum
Ő vele egyeztetve mondta,hogy szívesen benne lenne a dologba.Kivinne autóval és tolmácsolna is olyan helyeken mint a szállás,vagy a meccsbelépö,vagy éppen a boltokban.
Mondjuk Gergő is jönne,így nekem kétszázezret kellene összegyüjtenem jövö májusig.
Nem tűnik lehetetlen vállakozásnak...
Hát innentől kezdve már nem viccként beszélünk a dologról.
Valóban jó lenne egyszer eljutni ide,látni a legnagyobbakat.Na és persze a várost is.
Még nem mondhatom,hogy terv szinten van a dolog,maradjuk még az álomnál...
De valamit már elkezdtünk: komolyan venni.

Minden út Rómába vezet?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése