2020. november 9., hétfő

Látszatintézkedések - Túráink folytatódnak!

 Ahogy az várható volt,a hetek óta újra tomboló koronavírus miatt a kormány a növekvő közhangulat nyomására szigorításokat rendelt el.Hozzáteszem a helyzet sokkal súlyosabbnak tűnik mint tavasszal az első hullám idején.Egyértelműnek tűnik,hogy valamit tenni kell.Az emberek egyrészt a kormánytól várják,hogy megpróbálja megfékezni a vírus terjedését.Ám előljáróink szigorításai meglehetősen látszatintézkedéseknek tűnnek.Jómagam továbbra sem hiszem,hogy egy száj elé rakott ruha vagy vászon darab,vagy akármi képes lassítani a járványt.Mert ugye megvédeni egyértelműen nem tud,de jólvan legyen.Az embereket belekényszerítették ebbe,ám az esetszám minő érdekes nem csökkent... Következhetett a kijárási korlátozás majd tilalom,elöször éjféltől reggel ötig,majd este nyolctól reggel ötig.Mert ugye a mi vírusunk az este nyolc és reggel öt között a legaktívabb...


Na jólvan legyen,tehát immár korlátozza az emberek szabad mozgását is.A sok hívő persze ujjong és tapsol eme remek ötletnek.Legyen.Bezáratja a boltokat,éttermeket,betiltja a sporteseményeket.Távoktatást rendel el.Ezeknek talán már van némi értelme...

Na de ne menjünk ennyire bele a dologba,nyilván nekem sincs igazam,de véleményem attól még lehet.Ami minket ebben az egészben érint az a nyolc órától kezdödő kijárási tilalom (istenem,mit kell megélnünk...).Nyilván innetől kezdve nem tervezhetünk nagyobb és messzebb lévő túrákat,míg ezt az intézkedést vissza nem vonja.Azaz ebben az évben már valószinűleg nem... Ettől függetlenül amig nem rendel el teljes kijárási tilalmat,addig nem hagyjuk abba a túrázásokat sem!

Megyünk tovább!

Annyiban változtatunk a dolgokon,hogy olyan túrákat tervezünk amik nincsenek igazán messze és amelyekről bíztosított a nyolc órai hazatérés.Nem ismeretlen ez a szitu ugye,hiszen áprilisban belekényszerültünk valami hasonlóba.Öszintén szólva majdnem biztos voltam benne,hogy ez lesz,azon izgultam csak,hogy legalább az őszi fináléig tartsunk ki.Ez sikerült hál isten,csodás túrákat hoztak az elmúlt hetek.Így tehát a lényeg összejött.

Természetes viszont,hogy igy elhalasszuk a hétvégére tervezett mecseki túrát és mivel lassan kezdtek már körvonalazódni a tél tervei is,így azokat is átvarriáljuk kissé,vagy készitünk egy "a" és egy "b" tervet mindkét esetre.Harmadik verzió pedig a teljes kijárási tilalom,erre is készülünk egy-egy kiszökéssel azért.Na jó ez csak vicc.Negyedik verzió pedig az,hogy mi magunk is elkapjuk ezt a koronavírust.Akkor viszont se ki,se be.

Jó túracsapat kezd összeérni,igyekszünk folytatni!

Persze főleg a krónikus betegeket és az öregeket támadja a vírus,na és néhány celebet akik jól kisírják magukat és lőn csoda pár nap múlva kutyabajuk.Öszintén sajnálom persze azokat akiket valóban megkinoz a dolog és akik ebbe halnak bele.

Mivel mi gyári munkások vagyunk,még mindig mi vagyunk a legnagyobb biztonságban.Hiszen gyárakba nem jön be ez az istenverte vírus,ennyi esze még neki is van.Így ha mi elkapjuk akkor az valószinű nem műszak közben lesz.

Ez van most,folytatjuk amíg csak lehet!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése