2018. március 2., péntek

Tavaszi tervek

Jelenleg 2018 március 2.-án egyenlőre semmi jele annak,hogy beköszöntött volna a tavasz.Bőséges hó lepi mindenfelé a tájat és hideg is van.Ennek ellenére mi úgy vesszük,hogy a tavasz március 1.-én elkezdödött,legalábbis túranaptárunk szerint.Tavaszra is vannak terveink bőven,ezeken próbálok meg most végig zongorázni.
Sajnos időközben beleköpött a levesünkbe egy nem várt esemény:
Az Érd felső - Budapest vasútvonalat felújítják,ezmiatt jelentős káosz alakult ki a Dunántúlon elsősorban Fejér,Tolna,Baranya megye vonatközlekedésében.Több vonat nem úgy jár ahogy korábban,vagy egyáltalán nem jár,vagy vonatpotló buszok járnak amik nem állnak meg mindenhol...Ez óriási kihatással van tavaszi terveinkre,jelentősen átkell tervezni az egész tavaszi programunkat.Remélhetőleg azért így is sikerülni fognak azon túráink amiket beterveztünk tavaszra.

Kevélyek ahol még tél van
A vonat káosz közel egy évig fog tartani(...)
Tavaszra pedig hét túra megtételét tűztem ki célul.Ezek közül négy bakancslistás és három környékbeli túra megvalósulása a cél.Rögtön,még ezen a hétvégén fogjuk bepotólni a februárban elmaradt Pilisi Kevélyek túránkat.Így nem veszik el az év második bakancslistás túrája.A Kevélyek után nem sokkal tervezzük,hogy elmegyünk a Vértesbe a Csókaköi várba,majd a környéken fogunk egyet túrázni.Ha sikerül közben elmegyünk Szekszárdra egy meccstúrára,ez azonban olyan napra esik amikor elvileg dolgozni kell,így ez nem biztos,hogy sikerül.Március végén szeretnénk még a Mezőföld déli részén járni egyet a Tájvédelmi körzetben.

A Vértes gerincén
Áprilisban folytatni szeretnénk a Tolnai-hegyhát felfedezését,vagy Kisszékelyre megyünk a Négyszögletú kerekerdő tanösvényt bejárni,vagy Keszőhidegkút környékén folytatnánk a dombság megismerését.A hónap végén szeretnénk a mecseki Réka-völgyön végigjárni.Ez az az egyik túra amely nagyban függ a vonatközlekedéstől,próbálom addig kiagyalni hogyan lehet.Ha szerencsénk lesz akkor megyünk autóval és akkor semmi gond.Remélhetőleg most időben érkezünk a medvehagyma virágzást megnézni.Tavaly kicsit korán jöttünk.

Mezőföldi tájvédelmi körzet
Májusban valószinüleg Pünkösdkor mennék el a Balaton-felvidékre ahol a Badacsonyt akarjuk megmászni majd átakarunk ruccanni a Szigligeti várba.
Egy meccstúrát szeretnénk még beiktatni,alighanem Rákosmentére.
Na és még akkor egy év kihagyás után újra átruccannánk a fantasztikus Csepel-szigetre,ám ezúttal Ercsinél,ahonnan majd a sziget északi részén szeretnénk bóklászni kicsit.
Tehát a terv: 4bakancslistás túra,3 környékbeli túra 1 vagy 2 mecstúra.

Réka kunyhó a mecseki Réka-völgyben
Természetesen történhetnek nem várt események akár pozitív akár negatív értelemben.
Titkos pozítiv lehet,egy esetleges vár túra Somoskőre és Fülekre,vagy esetleg egy városnéző túra Pozsonyba.Persze ezek nagyon képlékenyek.
Meglátjuk mi lesz.
A fő cél persze a bakancslistás túrák teljesitése.
A tél nem sikerült rosszul,remélhetőleg legalább ugyanilyen lesz a tavasz is,de remélem jobb!Hát akkor túrára és tavaszra fel!Remélem az időjárás is meghallotta ezt!

Badacsony

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése