2023. március 1., szerda

Tavaszi tervek

 Hát akkor március 1,azaz nekünk már a tavaszi szezon.Egy felemás tél után tavaszra is vannak csodás terveink,ám tudjuk,hogy ahhoz,hogy minden sikerüljön nagyon sok mindennek együtt kell állnia...Mindenesetre most is van egy minimális cél amit kitűzök magam illetve magunk elé,ez pedig a hét túra.Azaz tavasszal minimálisan hét túrának kellene összejönnie.Több lehet,ha kevesebb lesz az elkeserítő lesz.Persze van amikor a kevés több,amikor kevés túra nagyobb élményeket ad,mint a sok.De próbálok ragaszkodni a bűvős heteshez.Több nehézség is állhatja útjainkat.Elsősorban az időjárás aki ki tudja miért,de az esetek 75%-ban hétvégére romlik elLeginkább akkor bosszantó ez amikor kedvünk is van,pénzünk,időnk is és nem tudunk elmenni a rossz idő miatt.Akadályt jelenthet még a pénz.Egyre romlik a mi életszínvonalunk is,egyre nehezebb az élet,kevesebb jut egy-egy túrára.Télen betegségek is nehezítették a dolgunkat,csak remélni tudjuk,hogy ez tavasszal elkerül.Nézzük akkor át a terveinket,hova merre vezethet a sors tavasszal.

Sötét-völgy

Kezdésként a Szekszárdi-dombsági Sötét-völgybe térnék vissza,ahol Gergővel is jártam 2016-ban.Ám az útvonal csak részben lenne az ami akkor.A völgyön kivül leginkább az útunkba kerülő három kilátó nyújthat majd maradandó élményt.A túrát pedig Szekszárdon fejeznénk be.Most az a terv,hogy ez a túra már a tavasz első hétvégéjén sorra kerülne,de mint máskor most sem kecsegtetnek túrázásra alkalmas idővel az illetékesek..

Még márciusban sort szeretnénk keríteni a másik télen elmaradt túrára amely a Somogyi-dombságba vezetne.Kereki azaz Fehérkő vagy a Fejérkő néven is ismert várhoz.Balatonföldvári indulással a Köröshegyi-völgyhíd alatt áthaladva mennénk egészen Kerekibe a Nezeda szoborparkot is érintve.Ha ez a túra márciusban nem jönne össze akkor valószínűleg tavasszal már nem csináljuk meg,akkor elmegy egy más időpontra.

Fehérkő vára

Várat magára a Ferihegyi túra.Ahogy három éve most is megkerülnénk a Liszt Ferenc repülőteret úgy,hogy a Merzse mocsárt sem hagynánk ki.Az útvonal,hogy az lenne-e ami három éve is most még bizonytalan,mint a túra megvalósítása is.Addig még lesz idő kidolgozni a részletes útvonal tervet.Eredetileg ez a túra is még márciusra volt tervezve,ha átcsúszik április első felére akkor még megcsináljuk,ha továbbcsúszna akkor pedig elmegy másik időpontra.

Tudnánk értékelni ha áprilisra már beállna a tavasz.Április első részében szeretnénk lehetőséget adni Tominak is,hogy egy olyan túra kerüljön sorra amit ő tervez és ő szervez.Már invitált minket a Gerecsébe,ahová persze szívesen el is mennénk.Még nem nagyon tudom hova,de mintha Tordas környékét említette volna.Majd egyeztetünkEzt a túrát én leginkább április 1 - 20. között tudnám elképzelni.

Merzse mocsár

Gerecse

Bevan ugyan tervezve tavaszra egy túra a Rám-szakadékba is.De leginkább épp ez a túra sorsa a legbizonytalanabb.Nem nagyon tudok most kimondott időpontot találni neki,de ha összejön akkor a tavasz folyamán bármikor megvalóítható akár.Azonban úgy gondolom ez a túra majd átmegy egy másik időpontra.

Április végén vagy max május elején én is ragaszkodnék egy túrához.Ekkor a mecseki Jakab-hegyre térnék vissza,vinném a többieket is.Itt is jártunk 16-ban Gergővel és most nagyon valószínű,hogy ugyanazt az útvonalat járnánk végig.Persze ez még változhat.Ez a túra magvalósítás esélyes!

    Rám-szakadék

Zsongorkő,Jakab-hegy (Mecsek)

Májusra maradna Zoli és Viki megálmodott túrája a Halápra a Balaton-felvidék - Bakony találkozási pontjára.Ez is egy nagyon esélyes túra amely megvalósulhat.Leginkább május 10. környékére van megálmodva,persze ha ebből május 30-lesz az sem baj.Az útvonal még egyeztetés alatt.Tapolcáról induljon-e a túra vagy Zalahalápról.Majd kiderül.

Ha minden összejönne akkor a tavasz zárása lenne a Keszthelyi-hegységben egy a  Rezi várhoz vezető túra.Erre a túrára most nem látok olyan nagy esélyt mint a Halápira vagy a Jakab-hegyire,de hátha...Itt is kérdéses még honnan indulna a túra,de ezt menetközben addig még eldöntenénk.

Haláp

Rezi vár

Ezek a fő tervek,ez nyolc túra.Álom lenne ha mind sikerülne.Na és természetesen bármikor bármi változhat,egyik sem szentírás.A télen is volt változás,ez benne van a pakliban tavasszal is.Tartós rossz időkre meg azt találtuk ki Zolikával,hogy a környéken túrázgatnánk,ha éppen valami visszatartana.. Meccstúráktól attól tartok most nem kell tartani.A csapatunk a klubbunk romokban,aligha érdemes idegenbeli mérközésekre eltúrázni...Tenisz pedig nem lesz,csak a nyáron,így szinte esélytelen a tavaszi meccstúrák sorsa.Persze azért itt sem zárok ki egy esetleges változást.

Hát akkor induljon a tavaszi szezon,nagyon remélve,hogy elégedettek leszünk a Tavaszi összefoglaló idejére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése