2020. március 19., csütörtök

Hozzáállás...

Talán ez a bejegyzés nem éppen egy túrablogba,legfőképp nem egy emékblogba való...de mégis,kikell adjam magamból valahogy,mert alaposan felmegy bennem a pumpa ezek történésére.Ez a bejegyzés hű tükörképe az emberi mohóságnak és az emberi gonoszságnak.Sajnos,hogy jelen esetben éppen rajtunk csattan az ostor...
Tombol a koronavírus,a világ pánikol és retteg.Sorra leállitottak szinte minden rendezvényt.A boltokba,postákra,bankokba egyesével lehet bemenni.A médiából más sem folyik mint a kérés,hogy maradjunk otthon.Egymás után állnak le a gyárak!
E sorok írásakor leállt az Audi Győrben,a Suzukui Esztergomban vagy a Mercédes Kecskeméten.Dolgozóikat otthon tartva azoknak rendes bért fizetve továbbra is.A mi cégünk ezek cégek egyik beszállítója.Ám nálunk hallani sem akarnak leállásról!

Azthiszem ebben a képben minden benne van....
Mára már mindenki tisztában van vele mennyire veszélyes ez az egész járvány.Sorra nő a megbetegedések száma Magyarországon is.A mi cégünk (egyenlőre?) üzemel,szinte teljes kapacitással.Ami hozáteszem nem baj!
Nem ez a baj és nem is ezzel van tele a búrám!
Csakhát...a céghez bejárnak nemzetközi kamionok,amelyek hoznak illetve visznek árut.Mindenféle különösebb ellenőrzés nélkül zajlik ez!Bár állítólag a portánál mérnek hőfokot a soföröknek.Én még nem láttam mondjuk.Na ezeket a kamionkat pakoljuk vagy szedjük mi.Mindenféle védő felszerelés nélkül....

A gócpontból,Olaszországból is jött már kamion
A cég közben hazaküldte irodistáinak nagy részét,mondván távmunka zajlik míg le nem cseng ez az egész dolog.
A maradék irodista pedig kapott szájmaszkot és kesztyűt is!Mi akik közvetlen kontaktban vagyunk a kamionosokkal,mi nem kaptunk semmit...A logisztikus hölgyek sem.Ugye ők adják ki a szállítóleveleket a pilótáknak egy kis ablakon keresztük,amit ki kell nyitni a müvelethez.Így ők is konaktban vannak a soförökkel.Számos soför ugyan már maszkban jön.A lányok kértek maszkot a vezetőségtől,akiknek a válasza az volt,hogy minek az?Mit is lehet erre mondani...?

A mi kérésünkre,hogy minek is jöhetnek be kamionok ellenörzés nélkül,a válasz az volt,hogy a vírus igy is úgy is bejön az országba,akkor meg nem mindegy? (...)

Az esetleges leálásról meg annyi,hogy a vezetőség aztmondta,hogy dolgozunk utolsó csepp vérünkig.
Hát ez az én munkahelyem hozáállása a dolgokhoz jelenleg.

A szerszám fenn,az áru lenn
Ha nagy gyárak képesek a dolgozóikat óvva leállni,akkor egy ilyen szutykos kis cég vezetője önhatalmúlag vagon hogyan állhat így hozzá?És ha felüti a fejét a vírus az üzemben?Mit csinál majd?Persze azért hozott óvintézkedéseket az okostojás.Egyszerre nem ehetünk többen öt főnél kajaszünetben és egymástól legalább egy méterre kell lennünk.Ez igen!Ettől így aztán egész biztos nem lesz baj.... Hát dióhéjban ennyi.Fogalmam sincs róla,hogy felelős vezetők,hogy állhatnak így hozzá a dolgokhoz.Vagyis hát van...a mohó pénzéhség a semmi nem elég sziztéma...míg a java otthon van távmunkába addig mi itt komoly veszélyeknek kitéve végezzük a dolgunkat...Persze éhbérért,,,,

Figyelem ezen bejegyzés megosztását senkinek sem engedélyezem,mert komoly bajom is származhat belőle!Ha mégis meglátom vagy tudom,hogy valahol valaki megosztotta,természetesen azonnal törlölni fogom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése