2020. március 17., kedd

Kijárási tilalom - elveszni látszó túratervek

Kihangsúlyoznám ezen sorok írásakor még nincs kijárási tilalom,nincs vesztegzár,nincs karantén.Mégis jelen állás szerint úgy tűnik ez csak napok kérdése lehet.Esetleg hetek.Nagyon úgy fest bekövetkezik a legrosszabb forgatókönyv.
A világjárvánnyá váló koronavírus alaposan beleszól az életünkbe.Megfékezésére ebben a pillanatban nem sok az esély,de ne legyen igazam.A kormányok minden országban vezetik be a szűkséges intézkedéseket,a legtöbb helyen már kijárási tilalamat is bevezettek.Az emberek csak vásárolni illetve munkába mehetnek.Bár a gócpontból Kínából már olyan hírek érkeznek,hogy túlvannak a nehezén,itt Európában még kritikus a helyzet.

Úgy tűnik beszorulunk a városba (Dunaújváros)?
Magyarországon beszüntettek mindenféle rendezvényt,a boltok és az éttermek korlátozott nyitvatartását rendelték el,a tömegközlekedés pedig nem javasolt.Ez utóbbi érinthet kellemetlenül minket is.Talán még túrázni el-el lehet menni,de hogyan autó nélkül?Még nincs tiltva azt újra hangsúlyozom,még nincs tilalom,nincs karantén,de bármelyik pillanatban bekövetkezhet ez is.Úgy gondolom még mindig a hegyek,az erdők a legbiztonságosabb helyek a vírus támadásaitól,főleg az ismeretlenebb részek.Mindenesetre ez az egész nagyban befolyásolja tavaszi túraterveimet is.

Tavaly eltévedtünk Németkérre menet,most javíthatunk
Persze én is azt mondom az egészség a legfontosabb és ne kockáztassunk semmit ilyen időkben.Valahol azonban azt is érzem túlvan lihegve ez az egész.Mondom ezt úgy,hogy bármelyik nap lecsaphat rám is,hiszen a munkahelyem olyan ahová idegen országokból érkező kamionok futnak be.Ki tudja melyik mit hoz magával?Hosszas agyalás után én is úgy döntöttem,hogy a lakóhelyemtől messzebbre tervezett túrákat egyenlöre leállítom és nem indulok el olyan helykre mint pl. a Mecsek,a Gerecse,Vértes stb. amíg nem javul a helyzet.Viszont ameddig nem tiltják megpróbálok  környékbeli túrákra elmenni.Vannak helyek a közelben is ahová érdemes egy-egy túrára beruházni.

Dajapusztára érdemes lehet visszatérni
A sors az isten(?) különös fintora,hogy pont az egyik legjobb túraidőszakban jött ez az égi csapás.Nincs mit tenni valahogy megbarátkozni a helyzettel és kihozni belőle a legjobbat amit még lehet.Ha meg beszorulunk a városba majd adok egy leírást a lakásban való túráról....Hát nem gondoltam,hogy a mi életünkben lesz ilyen....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése