2018. február 25., vasárnap

Igazi tél a völgyben

Ma mentünk volna a Kevélyeket meghódítani,ám a bejósolt extrém hideg és a várható túlóráim miatt ezt most elhalasztottuk.Nem tudom milyen idő lehet a Kevélyeken,itt nálunk hideg van az tény.De nem durván hideg mindössze -3 fok.Ráadásul szép napfényes idő van és úgy tűnik a levegő is kitisztult az elmúlt napok szürkeségei után.Kicsit lementünk a közeli Kádár-völgybe.Fura volt,hogy a tél éppen az utolsó napjain keményít be...most esett annyi hó is ami már napok óta megvan és hála a hidegnek mostmár nem is puha hanem kemény.

A helyi Kádár-völgy a télben
Még ebben a semmi extra völgyben is nagyon szép így a tél.Érdemes volt egy kicsit sétálni.Hála a hidegnek alig-alig volt mozgás a völgyben.Végigjártuk a szokásos útvonalunkat itt,elmentünk az arborétumig,majd a völgy északi végénél található erdőbe is benéztünk.Sajnos a hó sem tudott eltüntetni minden szemetet... a völgy ahogy az év nagy részén most is hemzsegett a szeméttől.Kár mert a természeti környezet itt is gyönyörü és a tél a keménysége ellenére is most nagyon szép arcát mutatta...

Az esőbeülő és az egykori istálló
Az esőbeülö és az egykori istálló ereszeiről csodás jégcsapok lógtak mindenfelé,sőt az asztalkák alsó részein is észre lehetett venni őket.Minden szépségétől függetlenül azért mostmár reménykedem benne,hogy néhány nap és tovább áll a tél.
Ki tudja így utólag megítélni,talán belehett volna ma vállalni a Kevélyek túrát,elvégre annyira extrém hideg nincsen,mondjuk én kicsit megviselt vagyok a túlóráktól,de máskor is volt már így,mégis túráztunk.Na mindegy,most ez van.

Jégvarázs I.

Jégvarázs II.

Jégvarázs III.
Semmi extra nem történt tehát a téli sétánkon.Még ide is jó volt kicsit kimozdulni,ha már más most nem akadt.Hamarosan folytatódnak a túráink.A Kevélyeket lehet most veszni hagyjuk,de még majd meglátjuk.A télből meg lassan elég ennyi.

Téli berek

Tél végére maradt meg nálunk a hó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése