2024. július 6., szombat

Az első félév filmjei (2024)

 Továbbra is münködik a gépezet és remélem még egy darabig münködni is fog.Azaz az 2024-es év első félévének valamennyi túrájáról készült film/videó.Ezek felvannak töltve a you tube-ra is,de itt a blogban is megtekinthetők az adott bejegyzésnél.Ezek sem minőségben,se színvonalában nem érnek fel a you tube nagy szerkezői álltal készített filmekkel.Vannak olyanok is akik előszeretettel szeretik leértékelni őket,de ez engem nem érdekel.Ez engem továbbra is kikapcsol,hobbi szinten űzőm és pótolhattalan segítség volt abban,hogy a Gergő elvesztését okozta trauma után értelmet találjak még az életben...

Az idei első túra a mogyórodi Szent László kilátóhoz vezetett.Sajnos itt volt három hónapom ami kritikus volt,hiszen anyagi okok miatt elkellett adnom a korábbi kamerámat,ezzel pedig meglehetősen remegősre sikerült néhány videó.Érdekes,hogy ezek a remegős videók eddig mindössze egy negatív leértékelést kaptak,miközben jóval színvonalasabb filmeket húztak már le...


A második túrán kezdtük meg menetelésünket a Balatoni kéktúrán.Bár jól bemutattuk a dolgokat itt is érezhető volt még a remegés,ami ront a felhasználói élményen.


Az év harmadik túráján a közeli Mezőfalváról trappoltunk le Dunaföldvárra.Itt is készült film,de ez már saját belátásom szerint is vállalhatatlanul remegős lett,így ment a levesbe.Helyette egy képes-videót hoztam össze.



Az év negyedik túrájára sikerült orvosolni a remegés problémát és újra színvonalasabb filmek tudtak készülni.Ekkor egy helyi teljesítménytúrára mentünk.


Ötödik idei kiruccanáskor Mónival mentünk le kirándulni Dombóvárra.Csak képes videót csináltam,amit utólag bánok,hiszen annyira jó volt minden,hogy nyugodtan készülhetett volna normál film is.



Március 15-én jutottunk el a régóta tervezett Maderspach kilátóba és a Trianon múzeumba.Sajnos a múzeumban nem forgathattunk,de a túráról készült egy átfogó film.


Idén hamar tavasz lett és az ébredező természet ölelésében túráztunk ki a Rácalmási-szigetre a Bürühídhoz.Ha tartalmában nem is,minőségében úgy érzem ez lett az első félév legszínvonalasabb filmje.



Március végén folytattuk a Balatoni kéket.Ezúttal már nem remegett a film,de olyan nagyon sok érdekességet ez a túra nem tartogatott.


Áprilisban a Geresdi-dombsággal kezdtünk.Apróbb hibáktól eltekintve ez a film is türhető színvonalú lett.



Az év eddigi legjobb túrája április végén volt,a filmnek talán sikerült visszaadni a jó hangulatból és a sok érdekes látnivalóból valamit...



Májusban egy otthonülös kényszerszünetet megszakítva egyedül túráztam a környék érdekességeihez és azokra a helyekre ahol Gergővel is sokat jártam.Ezzel a filmmel aztán nem voltam megelégedve,nem sikerült valami jóra...



Óriási tervet/álmot sikerült megvalósítani május közepén.Eljutottunk a Megyer-hegyi tengerszemhez.Annyira lefoglalt a látnivaló,hogy a készülő filmre nem figyeltem,így úgy érzem az itt készült film lehetett volna jobb is.



Június elején jutottunk el a tervezett nagykarácsonyi levendulásba.Nem várt,szokatlanul szép tájakon vezetett a túra ám a film csak erős közepesre sikerült.


A félév utolsó túráján ismét a Balatoni kéket folytattuk.A film kiérdemelte azt,hogy szinte a feltöltése pillanatában kapott egy negatív lájkot.Ennyi idő alatt megnézni sem lehetett,így gondolom az illetőt inkább irritálhatta a dolog,hogy jól érezzük magunkat,vagy csak akkora arc,hogy érezteti velünk,hogy mennyire faszagyerek.Mindegy a mi jó hangulatunkat nem tudta elrontani.A film erős közepes lett.



Ez tehát az első félév termése.Remélem még élek fent lesz a videómegosztón és nem kavarnak be,mert jó ezeket visszanézni az idő múltával.Szerencsére olyanok is vannak akiknek tetszik a dolog,irigy rosszindulatú ki ha én nem mókustojások meg mindig akadnak.A you tube most úgy van megcsinálva,hogy a leértékelések amúgy sem látszódnak,ezt csak én látom a szerkeztői felületen.Mindegy az életérzést senki nem tudja tőlünk elvenni és mondom nekem ez a dolog segít abban,hogy Gergő halála után még élni tudjak...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése