2017. szeptember 29., péntek

Megkezdödött...

Az őszi erdő minden évben megújuló csodálatos színjátéka a lombhullatás. Szinte a szemünk előtt, napról napra színesednek a levelek, változnak fokozatosan sárgára, vörhenyesre vagy éppen barnára. De amíg idáig eljutnak, a színek ezerféle finom árnyalatát csodálhatjuk meg.Ez számomra az év legszebb időszaka.

Megkezdödőtt az őszi színjáték
Ilyenkor az erdő a madárvonulás lázában ég. Mindenütt tollas utasok nyüzsögnek, fent a magas ágak között éppen úgy, mint a bokrok alatt. Szeptemberben mindenütt érik a fekete bodza. Bogyói ezernyi madárnak kínálnak ízletes táplálékot.
A növények és az állatok felkészülnek a kemény télre. A sün férgek, bogarak és más apró élőlények után kutat az avarban. A mókus is leereszkedik a magasból, és makkok után keresgél. Hangosan bőgnek a szarvasbikák. De november elejére a csodálatos erdei orgonakoncert fokozatosan elhallgat. Az őznek vastag téli csuhája nő a nyári helyett, és sorolhatnám tovább, tovább...

Lassan a zöld tovatűnik,jön a sárga az arany és mindenféle tarkabarka...
A csodálatos őszi erdőben gyűjthettek leveleket, tollakat és terméseket. Ha csöndben megálltok egy vaskos fatörzs védelmében, hallani fogjátok az avarban keresgető, magok után kutató állatok zörejét is. Ha elég óvatosak vagytok, előcsalogathatjátok rejtekükből és megfigyelhetitek a főként éjszaka tevékenykedő rágcsálókat is.
Körülöttetek a természet, csak fel kell fedeznetek!

Fokozatosan őszi ruhára vált a természet
Az év legszebb hónapja következik.Ilyentájt a legeslegjobb túrázni és ha szerencséje van az embernek ilyenkor vannak a legjobb túraidők is!Semmihez sem fogható érzés a csodás őszi színjátékot produkáló erdőben sétálni.Az ember lelke ilyenkor itt felszabadul,megnyugszik.Különösen október vége felé a legpazarabb a természet.
A tavalyihoz hasonlóan igyekszünk az idén is kihasználni az alkalmat és minél több időt a természetben tölteni.Szerintem aki ezt olvassa mindenki cselekedjen hasonlóan,egész biztosan nem fog csalódni az őszi színjátékban.A finálé?A finálé az a pont amikor már több levél lesz a földön mint a fákon.Tavalyelőtt ez november 8.-a volt,tavaly november 1-2.Idén?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése