2023. február 4., szombat

Pálfordulás - Kezdödő szezon

 Ezen sorok írásakor jó egy hét választ el a futballszezon tavaszi rajtjától.Jelenleg a az NB III.-as bajnokság harmadik helyén állunk mindössze négy ponttal lemaradva az elsőtől.Mondhatni a helyzet cseppet sem reménytelen.Ez alapján minden esélyünk meglehet a felzárkózásra.Azonban mindez csak feltételes mód,mert olyasmi történt a téli holtszezonban amely szerte foszlatta minden álmunkat!Az a csapat amely befejezte az őszi szezont már nem létezik!Óriási pálfordulás történt,jelenleg még nem csak az nem biztos,hogy a csapat végigjátsza-e a tavaszi szezont,hanem még az sem,hogy egyáltalán elindul-e és ha igen kikkel?Értesüléseim szerint minden játékos és az edző is elment.Mi történt?Hogyan tovább?

Lesz valaha is ennek a stadionnak valami használható csapata?

Az elmúlt húsz évben negyedszerre jutott csődközeli állapotba a dunaújvárosi foci.Teljesen elfogyott a klub pénze a szakosztáy igazgató Dobor úr,pedig szélnek eresztette az egész társaságot.Értesülések szerint már a játékosok és az edzők több havi bérével tartózik.Szurkolói körökben már óriási a felháborodás,a klub semmiféle hivatalos közleményt nem adott még ki ezzel kapcsolatosan a tél folyamán!Mi történt,hogyan juthattunk idáig?Mivel hivatalos állásfoglalás nincs az ügyben most az aktuális focicsoportban egy feltehetőleg kamu profillal rendelkező tag kommentjét némileg átszerkeztve teszem közzé.Elolvasva nem nehéz kitalálni,hogy olyasvalaki írhatta aki ott volt és mindent látott és hallott és persze érthető miért vonul kamuprofil mögé.Ennél jobban senki és semmi nem írta le eddig a történteket.Ime:

Hogyan tovább?

"Egy kis részletes dolgot szeretnek megosztani a Dunaújvarosi csapatról itt a szurkolóknak. Tavalyi szezon jól indult a csapatnak. 12 meccsig veretlen volt a társaság. Aztán a stadion környékére előkerültek olyan arcok (vezetőség) akik csak akkor voltak ott a pályán amikor a csapatnak jól ment. Aztán jött a téli szünet. 5 pont volt a misleny előnye. Dobos úr kijelentette már tavaly januárban hogy nem lesz pénz vége a focinak... csak a szokásos duma.. aztan rá 2 napra meg igazolt 4-5 játékost...

Aztán ezzel el is lett baszva az egész fél év.. Barna úr beleszólt mindenben..még a  kezdőcsapatba is...
Nem is jöttek az eredmények. Így aztán el is tűntek azok az emberek akik csak akkor voltak ott amikor ment a szekér. Aztán jött a nyár. Bejelenti hogy cél a feljutas. De PRÉMIUM az 0 ft..kérdem én? Így bajnokságot hogy lehet nyerni??? Erre inkább beigazolt 9-10 olyan játékost akik csak pénzt keresni jöttek ide és 0 teljesitmény..semmivel sem voltak jobbak a tavalyi játékosoknál.. ráadásul horror fizetest is kaptak NB3-ba... neveket nem szeretnék említeni. Aki volt kint az látta hogy kinek milyen volt a teljesitménye. Padon meg ott ültek azok a játekosok akik előtte lévő szezonban meghatarozó jatékosok voltak végig. ..

Hol a csapatunk?
Aztán teltek a hónapok.. nem igazan jöttek az eredmények.. lemaradt az első két helyről a csapat. Aztán jöttek is bajok és el is tűntek azok a (kamu vezetők) akik csak akkor voltak ott amikor minden jó volt.. Dobos úr hitegette a csapatot minden hónapban hogy megoldodik a helyzet tartsatok ki. Ezt minden hónapban eljátszotta a srácokkal.A fiúk becsületesen mentek minden edzésre,meccsekre. Aztán jött a szünet. Barna úr nem mondott semmit csak hogy megoldodik és legyünk türelmesek. csak a szokásos... Januárban elkezdődik a felkészülés. Szokásos duma. Lesz pénz tartsatok ki. Pár játékos közben elment a felkeszülés közben. De Dobos úr csak tovább és tovább hitegette a csapatot,hogy majd rendben lesz meg megoldódik minden. Aztán egyre több játékos távozott.. edzőmeccseket mondtak le.. aztán jött a mai nap februar 3. Bejelentette Dobos úr a maradék fiúknak hogy nem tudta megoldani és nem tudja vállalni. Az az nem lesz pénz és nem tud fizetni. Marad az U19 es velük végig viszik a bajnokságot. Dobos úr eljátszotta ugyan azt mint pár évvel ezelőtt..
Kérdem én? Az ilyen miért nem hagyja ott ezt az egészet és száll ki? Ezek után milyen játékosok akarnak odamenni majd fél vagy akár 1 év műlva? SENKI. Mivel tudja az egész ország hogy Dobos Barna alkalmatlan a vezetői szerepre. Amig ő van ott addig SOHA nem lesz Dunaújváros NB2 be..."

Ezek után érdemes-e még meccsre járni?
Eddig a komment,amelynek valóság tartalmát természetesen én magam nem tudom bízonyitani.De...ha csak 25%-a igaz akkor is elég gáz a helyzet.Szerintem amúgy minden szava igaz,mert találkoztam közben egyik játékos apukájával is és az nagyjából ugyanezt mondta el.Így jutott hát idáig újra a dunaújvárosi foci.Már nem az a kérdés,hogy lesz-e valaha is a Dunaújváros az NB II.-be,hanem megtudunk-e maradni az NB III.-ban?
Én mint szurkoló rendkivül sajnálom azon játékosokat akik mindent megtettek a csapat eredményes szerepléséért,főleg azok akik megalázva tűrték,hogy a kispadon üljenek miközben a korábbi években ők húzták a csapat szekerét.

Én mint szurkoló rendkivüli módon becsapva és lealázva érzem magam,mert 45 éve ott voltam szinte minden meccsen és nem ezt érdemeltem azon társaimmal akik kitartottak a legnehezebb időkben is.Most is ilyen idők jönnek,de erősen elkell gondolkodni azon,hogy ezek után érdemes-e kijárni a mérkőzésekre (ha lesznek),amig ilyen vezetőség van.Mellesleg úgy értesültem ha ez a vezetőség ment volna idejében megfelelő szponzor is érkezett volna...

A csapa ha elindul az U19-es játékosokkal alighanem a pofozógép szerepét fogja betölteni a mezőnyben.Jelenleg ugyan a harmadik helyen állunk,de más célunk nem lehet mint kiharcolni a bentmaradást az NB III.-ban!Jelenleg azonban nem tudom kikkel,mint azt sem,hogy ki lesz az edző.A fejleményekről ha lesznek írok még!

Azt gondolom,most Gergő is forog a sírjában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése