2021. szeptember 16., csütörtök

Amit a Balaton Szívéről tudni kell

Legutóbbi túránk célpontja volt a Balaton Szíve szobor.A túra végpontja szinte az utolsó pillanatban módosult,hiszen korábban a létezéséről sem tudtam.Zolikának a szokása utána nézni egy-egy dolognak az aktuális túráink útközbeni lehetséges látnivalóinak.Így került a képbe a Balaton Szíve is.Nagyon mondjuk nem kellett a túrán módosítani,hiszen a Somogyi-dombság felől érkező sárga jelzés gyakorlatilag belevezet a szoborba.Amúgy is kijöttünk volna a partig,de mivel a szobor a Balaton partján áll,így ez különös apropót adott a dolognak.Na de miről is van szó?Mi ez az egész,mit szimbónizál?Nézzük meg mit lehet tudni a Balaton Szívéről.

A szobor Zamárdiban

2012 júniusa óta díszíti a Margó Ede sétányt zamárdi partján a Balaton szíve szobor. A szobrot és a körülötte lévő Balaton szíve teret is a Balatoni Játszadalom ideje alatt az emberek által a tóban megformált szív ihlette, tervezője Szentkúti Kiss Gábor. A szobor vörös homokkőből készült, melyet a pálkövei bányából hoztak, a térkő pedig bazalt, ami egy jellegzetes balatoni természeti kincs. A szobor körüli hangulatos tér közkedvelt hely az utazók között, a szobor szívén keresztül pedig csodálatos fotókat készíthetünk egymásról, a Balatonról és a naplementőről is. 

Jó fotók készíthetők a lyukon át

A Balatoni Játszadalom egy a néphagyományok által adott lehetőségeket és a régmúltban elfeledett szórakozási lehetőségeket hivatott feltárni a mai kor gyermekeinek. A rendezvény elnevezése is erre utal, és egyedülálló az országban és a Balaton partján egyaránt. A játék számtalan fajtáját felvonultató családi és gyermek programok, benne tréfás vízi járgány bemutató, Balaton szíve létrehozása.

A Balaton Szíve tér

Ez tehát a lényege a Balaton Szívének és mindez ékes bizonyítéka annak,hogy kis dolgok is lehetnek nagyszerűek.Mindenkinek ajánlom a szobor felkeresését mert nagyon szép helyen van,a Balaton partján ahonnan kiváló a rálátás a Tihanyi-félszigetre és az Apátságra is.Akinek van kedve az meg jöjjön el a Játszadalomra és álljon bele a szívbe a tóban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése